Календарът на Златина Георгиева се представи отлично на световен форум 

Последна промяна 16.11.2021

“Академията за жени предприемачи” ще разкаже за “365 идеи” на хора от цял свят

Знам, че историята на Златина Георгиева ще ви вдъхнови. 

Сигурна съм, че на финала ще сте по-уверени в мечтите си, по-амбицирани и смели. 

Давам ви и три конкретни причини това да се случи – 

  • Злати започва от нулата
  • без финансиране 
  • без опит в създаването на бизнес. 
Снимка: 365idei.bg

С труд и упорство, година по-късно, стигна до световната сцена на “Академията за жени предприемачи”. 

И най-важното – междувременно стана майка и всички стъпки ги направи в компанията на своя син 🙂 

Поканих Злати да разкаже лично за календара с 365 идеи за забавни, образователни и развиващи занимания и за неговия път до международната сцена.

Това е текст, в който думата “късмет” няма място. 

Всяка жена трябва да вярва и да работи всекидневно за мечтите си, защото това е единственият начин и другите да повярват в нас 🙂 

Давам думата на Злати 🙂

Златина Георгиева, снимка: личен архив

„Историята на моето участие в международния форум Woman Impact Summit всъщност започна точно преди една година, когато попаднах на информация за предстоящо обучение по предприемачество.

Академия за жени предприемачи

“Академия за жени предприемачи” (AWE) е международен проект на Държавния департамент на САЩ, който в София се реализира чрез посолството на САЩ и Нов български университет. 

 

Целта на световната инициатива е до 2025 г. да достигне до 50 млн. жени, които да получат ключови знания и умения по предприемачество и да участват по-активно в бизнеса и икономиката.

 

За това обучение в НБУ кандидатстват над 300 дами, като журито селектира само 30 от тях, които да преминат през безплатни

4-месечни интензивни курсове по предприемачество.

Преподавателите от Нов български университет седмица след седмица разкриваха пред нас тайните на стартирането на собствен бизнес – от проучване на пазара през маркетинг до съставяне на бюджет и счетоводство.

Но освен знанията, които ни предаваха, те успяха да ни вдъхновят и да ни накарат да повярваме в идеите си, така че да запретнем ръкави и да ги реализираме.

Снимка: 365idei.bg

Така моят проект “365 идеи”, който имаше своите плахи първи стъпки преди обучението, начерта много по-сериозно пътя си за развитие. 

В края на Академията, през април 2021 г., всички участнички разработихме бизнес план и презентирахме пред жури проектите си, като три от нас получиха стартово финансиране.

Моят образователен календар с 365 идеи за деца беше отличен с първа награда и подкрепен с грант от Американското посолство.

Следващите месеци преминаха в интензивна работа по реализиране на проекта, дизайн, комуникация с печатници, производствен процес и т.н.

А през есента получих покана от посолството на САЩ да бъде представител на България в световния форум Woman Impact Summit.

Woman Impact Summit

Woman Impact Summit e международен форум, който обединява държавни институции, предприемачи и иноватори от 5 континента в 5-дневно виртуално събитие с десетки хиляди зрители.

 

Събитието включва B2B срещи, панелни дискусии, обучения, представяния, възможности за създаване на контакти.

 

Мисията на организаторите е да бъдат споделени различни начини, по които се адресират предизвикателствата пред инициативите на жени,

да се представят добри практики от публичния и частния сектори, както и да се създаде платформа за обмяна на идеи.

Всеки ден от международния форум беше посветен на различен континент със съответните предизвикателства и истории на успеха.

Партньор на събитието беше глобалната инициатива “Академия за жени предприемачи” (AWE), която на всеки континент има свои партньори и стотици дами, преминали през обученията по предприемачество.

Съответно от Американското посолство ме номинираха за представител на България и ми дадоха възможността да представя проекта си пред тази огромна публика.

Злати получава отзиви за календара още по време на неговото представяне

И така в първия ден от събитието, посветен на Европа, с още 5 дами от Испания, Португалия, Чехия, Украйна и Албания, презентирахме бизнесите си. Трябва да призная, че всички идеи бяха вълнуващи, интересни и иновативни.

Например Юдит от Испания разработва смарт UV филтри за защита от вредните слънчеви лъчи, от рак на кожата, щадящи към природата и най-важното – персонализирани спрямо твоята специфична кожа. Оксана от Украйна пък ни изуми с мобилното приложение, което е разработила за поръчка на точни обувки.

Над 65% от обувките, които се поръчват онлайн в света, се връщат, защото не са правилния размер. Въпреки че живеем в 3D технологичен свят, избираме обувките си като в миналия век – само по дължината на ходилото.

Технологията, която Оксана презентира, включва снимки на крака, дигитализиране на ходилото и на обувките на търговеца, така че да намериш точните за теб.

Woman Impact Summit беше истинско вдъхновение и поглед върху безкрайно интересните проекти, с които дами от цял свят решават всекидневни или глобални проблеми.

Аз останах много впечатлена и от цялостната организация на това сложно логистично виртуално събитие, обединяващо хора от различни краища на света, в различни часови зони, говорещи различни езици.

Целият форум се излъчваше на живо на английски и на испански, а дори само за нашия скромен панел имахме две технически репетиции преди събитието.

Снимка: личен архив

И най-доброто…

По време на самото представяне на “365 идеи” получавах в реално време положителни отзиви и коментари от публиката колко ценен и приложим е календарът за семейства и учители, особено в разгара на Covid-19.

След края на форума пък ми писаха, че световните организатори на “Академията за жени предприемачи” са избрали точно моя проект (от всички представени от 5 континента) за промотиране в социалните им платформи.

Което е невероятен шанс да достигна до над 200 хиляди души!

Това е наистина ценно признание за мен, че правя нещо полезно, което е високо оценено не само от българската публика… а и подритване, че е време да мисля за издаване на английски :)“

Този текст не е спонсориран. Разказвам с удоволствие и безвъзмездно за успехите на всички жени, които гостуват с лицето и бизнеса си в моя блог. Гордея се с всяка една от тях!

За първи път се свързах със Злати, когато през лятото си купих нейния календар.

Честно казано, дори бях забравила, че имам поръчка, докато не получих любезно писмо с извинение. Технически проблеми щяха да забавят печата.

Потвърдих, че ще си чакам календара без значение кога ще дойде. 

Тогава просто исках да кажа “браво” на една майка, която е намерила сили, за да създаде нещо ново и смислено и то с малко бебе на ръце! 

От тогава имам и активен код за отстъпка от 10 %, създаден специално за читателите ми – „Джандева10“ – споделям ви го отново и благодаря на Злати още веднъж за жеста, който направи за вас 🙂 

Последвай ме:

F: Блогът на Джандева 

Инстаграм

В “Деца и кариера” разговарям с майки, които започват първата си работа след майчинството, успели жени със собствен бизнес, специалисти по човешки ресурси, кариерни консултанти.

Всички те са тук, за да ви подкрепят и вдъхновят по вашия път към любимата работа.

Нека заедно изтрием “или” – деца и кариера могат да вървят ръка за ръка.

Благодаря за доверието!

 

Виж още:

Диди Тасева: Майчинството ме научи да отсявам дребните грижи от важните неща

Перфектна всеки ден!

Лили Георгиева: С майчинството започна и моята истинска кариерна промяна 

Христина Янева-Хедра: Мечтайте на едро, дръжте погледа си право в целта и пълен напред!

Констанция Терзиева – Коселина: Всеки провал прави мечтите ни още по-истински 

Весела Георгиева: За мен е важно да напиша това, което ще накара читателят да затаи дъх

Елена Петрова: Майчинството е моят най-важен и труден житейски урок

Топката е в теб!

Петя Красимирова: Разковничето към успеха е труд и постоянство

Николета Аврамова: Бъдете смели и упорити

Мама Милка: Не спирайте да се грижите за себе си

Глория Караиванова: Създадохме “Босилко” от любов към природата

Георги Малчев: Родителите имат суперсили

Запознайте се с Ралица, Калина, Стефана и Виолета от Xplora

Михаела Найденова: Бебеносенето ме спаси

Ели Шопова от From Farewell to Hello: Качеството трябва да е без компромис

Неда Бресковска – Милушева: Децата и кариерата могат да вървят ръка за ръка!

Кариерата след раждането на децата – от къде да започнете 

Деца и кариера

Нели Калнева – майката, която започва работа в друг град с две деца под 3 години

Цветомира Йоцова: Благодаря на хората, които избират да работят с мен

Дияна Антова: Всичко е лично – никога не пиша за нещо, което не харесвам

Ани Събева: Със Слингомания продължаваме напред

Светлина Берберска-Василева: Освежаващо е да си спомниш какъв човек си, извън ролята на майка

Запознайте се с Данила Иванова – майка на 6 деца и учител по призвание

Вдъхновители на Work&Play MaMaYo са Матей, Маги и Йоан – трите деца на Габи и Ники

Александра Джандева

Аз съм Александра Джандева – журналист, комуникационен специалист и майка на три деца.

Помагам на предприемачите да покажат своята експертиза и да стигнат до точната публика в медиите и социалните мрежи.

Подкрепям жените, които са на кариерен кръстопът, обмислят преквалификация, търсят идеи за развитие на бизнес или вече имат такъв.