Деца и кариера

Последна промяна 30.06.2022

По-силна. По-търпелива. По-изобретателна. 

Това са новите супер сили на всяка майка. 

Какво обаче се случва със същите тези жени, когато за пръв път след раждането на детето започнат да търсят работа? Най-често описват нещата така – “Повечето работодатели като чуят „дете“ и изпадат в ужас.”

А всички майки до една се питат – “Ще ме вземат ли с две малки деца?”

“В автобиографията ми има дупка от година (или две), какво да правя”

“Ще мога ли бързо да си върна уменията от преди майчинството и да наваксам с новостите?

“Колко ще ме търпят на новото място, когато детето започне да боледува?”

Снимка на Standsome от Pixabay

“Деца и кариера” е рубриката, в която ще потърся отговори на тези въпроси директно от специалистите по човешки ресурси и компаниите за подбор на персонал. Ще ви разкажа за фирмите, в които служителите с малки деца се чувстват добре.

Ще ви срещна с кариерни консултанти, за да се подготвите спокойно за прехода от майчинство към работа. Ще поканя на разговор психолози и заедно ще потърсим решения на най-честите майчини тревоги по темата. 

В поредица от материали специално ще разгледам какво се търси на пазара на труда в момента, кои са най-желаните професии, кои са най-записваните курсове. Стига ли един курс, за да си сменим професията, също е важна тема.

Ще ви запозная с успели жени в различни области, от които да почерпите опит и вдъхновение. 

Няма да пропусна и работата на свободна практика. Ако се чудите “лесно ли се изкарват пари” от копирайтинг, фотография, собствен кулинарен бизнес, организиране на събития или личен блог, просто следете рубриката. 

Още в първите текстове ще ви разкажа и от кои онлайн проекти можете да се вдъхновявате и да черпите полезна информация – защото темата не е нова и аз не съм първата, която пише за това. 

Ценното е, че всеки дава различен фокус и така заедно, с общи усилия, помагаме на повече майки да се чувстват уверени в кариерния си път. 

Казвам се Александра и това е моят първи работен проект след майчинството. Имам три деца, а преди тях 13 години работих като журналист в различни редакции и ресори. Останах трайно свързана с темата за кариерното развитие и вярвам, че всяка информация е ценна, носи смисъл и може да промени нечие бъдеще към по-добро!

Последвай ме в Блогът на Джандева

Още по темата: Кариерата след раждането на децата – от къде да започнете 

Абонирай се за бюлетин 🙂

Александра Джандева

Аз съм Александра Джандева – журналист, комуникационен специалист и майка на три деца.

Помагам на предприемачите да покажат своята експертиза и да стигнат до точната публика в медиите и социалните мрежи.

Подкрепям жените, които са на кариерен кръстопът, обмислят преквалификация, търсят идеи за развитие на бизнес или вече имат такъв.