Георги Малчев: Родителите имат суперсили

Последна промяна 17.06.2023

Светът става по-добър с личния пример, който даваме

Светкавично 🙂 Точно така откликна Георги Малчев, управляващ съдружник в една от водещите дигитални агенции в България – Xplora, на моята покана за интервю. 

Писах му, защото бях сигурна, че темата за изграждането на mother friendly култура в компаниите го вълнува и – признавам си – вярвах, че ще разкаже увлекателно и вдъхновяващо 🙂 Точно така и стана 🙂 

Получи се практично интервю с полезни препратки и идеи, а аз съм истински щастлива, защото давам конкретен пример, в който всички се чувстват добре и на мястото си 🙂 

Непременно вижте и личните истории на четири майки от Xplora – Ралица, Калина, Стефана и Виолета. Те споделиха с мен как се справят с крехкия баланс между работата и семейството и как преминават през всички извънредни ситуации с децата. 

Приятно четене! 

Георги Малчев
Георги Малчев, снимка: facebook.com/xplorabg

Г-н Малчев, какво превръща Xplora в mother friendly компания? 

Всяка компания и организация съществува и се развива, защото има конкретно стойностно предложение – т.е. причини и начини конкретни хора да извличат реална полза от продуктите и услугите.

Хората в екипа на Xplora, или superHUMANs, както ги наричаме, са едни от тези “конкретни хора”. Затова и в началото на създаването на агенцията не можех да кажа, че имахме такава група таргет потребители за екипа и да мога да гарантирам, че майките ще си кажат – ето това е идеалното място за развитие на майка професионалист. Преди 5 години и половина, когато създадохме агенцията – бяхме малка агенция, всеки трябваше да е Рамбо, и тепърва създавахме културата на Xplora.

Да си наистина mother friendly компания – това изисква конкретни усилия. Тук идва отговорността на работодателя, на мениджмънта и на целия екип.

Вече сме почти 50 души, като имаме 7 майки в екипа и уверено мога да кажа, че сме mother friendly компания. Имаме и трима татковци 🙂 

Защото стойностното предложение не е какво ти си обявил, че правиш за някого, а какво той реално изживява и получава като стойност.

Ето и статия, която написахме на тема добри практики, ако имате и искате да имате родители в екипа. Защото родителите включват и татковците – имаме трима такива в екипа 🙂

Тази статия не може да покаже и малка част от емоцията, с която екипът посреща новината, че ще има нова майка, както и изпращането в майчинство на бъдещите майки.

3 съвета, за да накарате всеки работещ родител в екипа ви да е доволен

снимка: facebook - Xplora BG
снимка: facebook – Xplora BG

Възможно ли е да превърнем майчинството в повод за гордост и конкурентно предимство, когато си търсим работа? 

Преди години, следвайки eMBA към AUBG, имах курс за организационно развитие. Тогава предстоеше да стана баща за първи път.

Разбирах какво пише в учебника – че родителите имат свои уникални предимства –

много са отговорни, увличат останалите с отношението си, полагат допълнителна грижа, могат да планират отлично, не се “шашкат” лесно и т.н. Всеки родител може да се припознае в това описание. Но от компанията или организацията зависи това да са ценности, които се насърчават.

И да помага на родителите да припознаят в екипа едно по-голямо свое семейство, за което също да се грижат и да приложат своите родителски superHUMAN сили 🙂

Ако мога да дам съвет на родителите, като родител на две момчета и като управляващ съдружник в Xplora – родителите имат супер сили.

От компанията зависи да ги направи приложими – на база ценности, култура, награждавано поведение, видимост на цененото поведение. Родителите могат да обещаят да вложат своите супер сили, защото всяка компания има нужда от тези сили.

➡️ Стаж по дигитален маркетинг в агенция Xplora

снимка: facebook - Xplora BG
снимка: facebook – Xplora BG

Какви супер сили владеят родителите в Xplora?

Нека започна с ценностите и стойностното предложение на Xplora – мисля, че добре съм ги описал в това интервю за блога на 9 Academy. Ще видите как сме приели отговорността да развием тази семейна култура на отговорност към клиенти, екип, партньори, цялата индустрия на дигиталния маркетинг. 

Ако потърсите повече информация за Xplora и за екипа – ще видите, че полагаме много усилия да развиваме цялата индустрия, да даваме личен пример за отношения с клиенти, екип, партньори и конкуренти. Опитваме се да даваме пример и за споделяне на знания и добри практики.

Ето някои суперсили, за които съм сигурен, че екипът родители в Xplora, както и повечето родители, притежават:

  • Поглед в бъдещето, но съчетан с конкретни действия
  • Търсене на оптималните подходи
  • Гъвкавост да тестват и да променят подхода и техниките, които прилагат
  • Бдителност, за да следят даже и най-малките сигнали
  • Отговорността, че зависи от тях как ще подходят и какво ще се случи

И за финал – поздравления за блога.

Светът се променя с действията, които сме предприели. Иначе просто имаме мнение – за родителството, за mother friendly среда, за предимствата и недостатъците на това да си работещ родител и т.н. Когато действаш и правиш правилните неща – увличаш и останалите. А така светът става по-добър – с личния пример, който сме дали ❤️

Благодаря Ви за това интервю и за всичко, което споделихте 🙂

dzhandeva.com е блог за кариерното развитие на жените и майките

В “Деца и кариера” разговарям с майки, които започват първата си работа след майчинството, успели жени със собствен бизнес, специалисти по човешки ресурси, кариерни консултанти.

Всички те са тук, за да ви подкрепят и вдъхновят по вашия път към любимата работа.

Нека заедно изтрием “или” – деца и кариера могат да вървят ръка за ръка.

Благодаря за доверието!

Ела да си поговорим:

f: Блогът на Джандева 

Инстаграм

linkedin

Абонирай се за бюлетина и не изпускай нищо ново!

Please wait...

Благодаря за доверието! Очаквай всеки месец бюлетин с новини, интервюта и полезно съдържание. Фейсбук - Блогът на Джандева

 

Виж още:

Запознайте се с Ралица, Калина, Стефана и Виолета от Xplora

Христина Янева-Хедра: Мечтайте на едро, дръжте погледа си право в целта и пълен напред!

Защо е важно да попълним опцията за кариерна пауза в LinkedIn?

Александра Джандева

Аз съм Александра Джандева – журналист, комуникационен специалист и майка на три деца.

Помагам на предприемачите да покажат своята експертиза и да стигнат до точната публика в медиите и социалните мрежи.

Подкрепям жените, които са на кариерен кръстопът, обмислят преквалификация, търсят идеи за развитие на бизнес или вече имат такъв.