Нели Калнева – майката, която започва работа в друг град с две деца под 3 години

Последна промяна 30.06.2023

В “Деца и кариера” днес ми гостува Нели Калнева, майка на три момчета. Признавам – много се радвам, че първата лична история в рубриката е позитивна 🙂 Ако и вие искате да разкажете как сте намерили първата си работа след майчинството, пишете ми 🙂 Нека заедно похвалим добрите практики и вдъхновим повече компании да уважават и ценят младите родители! 

Снимка: личен архив

„Здравейте, нека се представя първо – казвам се Нели Калнева и съм работеща майка на 3 момчета. Децата ми са родени 2014 г., 2016 г. и 2020 г. 

Преди раждането на първото ми дете се преместих от София в Пловдив и се омъжих. След две слети майчинства и около 4 години у дома, дойде моментът да започна отново работа, но вече в Пловдив. 

Моята специалност е “Логистика” и имах опит с обслужване на клиенти, управление на склад/транспорт и анализ на разходи и процеси. Кандидатствах само в “АББ България – клон Раковски” и ме повикаха на две интервюта. 

Първото беше с прекия ръководител и специалист от Човешки ресурси, второто с мениджъра на завода и ЧР. В автобиографията ми веднага прави впечатление, че живея в Пловдив, а работя в София и така се стигна до това, че имам две деца с малка разлика. 

Мениджърът на завода ме попита как си представям да се случат нещата – 8 часа работен ден от 9 до 18 ч и 30-40 минути път в посока. Обясних му, че ще опитам и ще видим как ще се случат нещата, че съм мотивирана и ще намерим баланс, но видя ли, че не се получава децата са приоритет. Той беше очарован и така започнах работа през ноември 2019 г. 

По-голямото дете тръгна на градина, а по-малкото на ясла. Винаги когато някое дете е болно съм си ползвала болнични. Имаме и опция за няколко дни работа от вкъщи, което също е вариант, ако децата позволяват. За щастие, мениджърката ми държеше работата да е свършена. Не беше проблем да си изместя леко работното време и да ходя по-рано на работа, за да си тръгна по-рано – да избегна трафика и да успея да взема децата навреме.

В момента съм по майчинство с третото си дете, което е на 10 месеца.

На всички останали майки бих пожелала да продължават да се образоват и развиват, да вярват в себе си и да не се отказват, защото те са пример за децата си :)“

В “Деца и кариера” разговарям с майки, които започват първата си работа след майчинството, успели жени със собствен бизнес, специалисти по човешки ресурси, кариерни консултанти.

Всички те са тук, за да ви подкрепят и вдъхновят по вашия път към любимата работа.

Нека заедно изтрием “или” – деца и кариера могат да вървят ръка за ръка.

Благодаря за доверието!

Последвай ме:

ФБ:Блогът на Джандева 

Инстаграм

Още по темата:

Вдъхновители на Work&Play MaMaYo са Матей, Маги и Йоан – трите деца на Габи и Ники

Кариерата след раждането на децата – от къде да започнете 

Деца и кариера

Цветомира Йоцова: Благодаря на хората, които избират да работят с мен

Дияна Антова: Всичко е лично – никога не пиша за нещо, което не харесвам

Ани Събева: Със Слингомания продължаваме напред

Светлина Берберска-Василева: Освежаващо е да си спомниш какъв човек си, извън ролята на майка

Запознайте се с Данила Иванова – майка на 6 деца и учител по призвание

Неда Бресковска – Милушева: Децата и кариерата могат да вървят ръка за ръка!

Александра Джандева

Аз съм Александра Джандева – журналист, комуникационен специалист и майка на три деца.

Помагам на предприемачите да покажат своята експертиза и да стигнат до точната публика в медиите и социалните мрежи.

Подкрепям жените, които са на кариерен кръстопът, обмислят преквалификация, търсят идеи за развитие на бизнес или вече имат такъв.