Кръгче в календара

Сподели:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Време за четене: 3 мин.

Място за отбелязване на неща за слушане,

гледане и научаване на нещо ново

Снимка на Pexels от Pixabay

Здравейте 🙂 Това е първото включване на “Кръгче в календара”, следват по-интересните събития за седмицата 26 април – 2 май

Започвам с тематичните – онлайн срещи, от които да научим нещо ново и практично за кариерното ни развитие. 

 

СРЯДА, 28 април от 10:30 

Трети годишен форум „Отговорни производители“

Организатор – Мениджър Нюз

Може да го проследите на живо ето тук Събитието е безплатно. 

Какво ще чуем?

“През 2021 г. стремежът на потребителите към здравословен, безопасен и качествен начин на живот неминуемо ще е сред основните двигатели за още трансформации и иновации сред участниците на FMCG & Retail пазара.

Не само връзката „производител – търговец – краен потребител” обаче определя динамиката в сектора. Добрите управленски модели, екологичните стандарти, приносът към икономиката, към пазара на труда и към социалната среда ще са водещите вътрешни и външни движещи сили в стратегиите за устойчив растеж на FMCG и Retail компаниите.

В третото издание на форума „Отговорни производители” на списание „Мениджър” представители на бизнеса, на браншови, институционални и неправителствени организации очертават много по-мащабната картина на влияние, което секторът за бързооборотни стоки има върху икономическата, екологичната и социалната среда в България.”

СРЯДА, 28 април от 10:30 

Информационно събитие за трудовите права в Австрия. Организатор е Посолството на България във Виена

Причината да следя тази тема е, че преди време писах за пенсионирането и усилено издирвах информация какво се случва с българите, които работят в чужбина и искат да получат местна пенсия. Повече информация за срещата можете да видите тук и в страницата на събитието – Кой кой е при защита правата на работниците/служителите: aвстрийските институции срещат българските

ЧЕТВЪРТЪК, 29 април от 19:00 до 22:00 ч.

Професионално развитие в дизайна, криейтива и визуализацията. Организатор е SoftUni Creative

Събитието е безплатно, можете да го гледате от тук. Ще се включат професионалисти от сферата на дизайна, които са и част от професионалните програми на SoftUni Creative: Иван Савков, Стефан Велев, Стефан Иванов, Румен Тасков и Васил Даскалов. 

Продължавам с няколко семейни теми. 

ПОНЕДЕЛНИК, 26 април от 11:00 до 14:00 ч

За какво служи отпускът по майчинство /психологически аспекти/? 

Среща с Д-р Силвия Давидова, Институт за личностна и организационна ефективност

Темите – възможност ли е и за какво в психичен аспект отпускът по майчинство? Кои са основните проблеми в психичен план, с които се сблъскват младите майки според техните личностови особености? Как можем да обогатим отпуска по майчинство и да го превърнем в източник на ценни психични ресурси, на сила, мъдрост и познание, които ще останат с нас завинаги. Можете да проследите тук.

ПОНЕДЕЛНИК, 26 април от 14:00

Разкажи ми приказка. Първите книжки

Организатор е Списание Кенгуру

Откога да започнем на четем на бебето?

Как да четем?

От какво да се водим при избора на първите книжки?

В света на детските книжки ни потапя Нина Йорданова, логопед, специалист по ранно детско развитие, основател на център „Пумпелина“. Нина ще е гост на предаването „Първи стъпки“. Събитието може да следите тук.

СРЯДА, 28 АПРИЛ от 18:15 

Спокойна мама: мисията е възможна!

Дарина Михайлова е сертифициран „помощник на мама“ или – дула за следродилния период. На 28-и април (сряда) от 18:15 ч. ще разкаже как помага на бъдещите и настоящи майки да се чувстват по-уверени в първите дни и седмици след раждането.

Срещата е подходяща за бременни и майки с новородено бебе.

ЧЕТВЪРТЪК, 29 АПРИЛ от 14:00 

Работа + Бебе + Спорт = (как) Е ВЪЗМОЖНО?

Събитие от Работна група

Как една майка успява да съчетава свободната практика на своята професия с отглеждането на дете си и за капак да спортува активно!? Кое дава и кое взема в цялата работа на жонглиране между тези дейности? Спортът улеснява или натоварва майката сред всичките й останали ангажименти и задачи?

Ще се срещнем с Венелина Величкова – майка, а по професия специалист по дигитален маркетинг и PR, организатор на събития и кампании, както и автор на статии, свързани с активен начин на живот.

Срещата ще бъде достъпна тук.

Намерихте ли нещо интересно? Имате ли още предложения за седмицата? Можете да ми пишете в страницата на блога във фейсбук. Благодаря!